23 Ekim 2014 Perşembe

Tığ İşi, Kız Çocuklar İçin Monster High Figürlü Çanta

   Herkese merhabalar. Okullar açıldı, dersler başladı, bayram geldi geçti, sipariş işler derken blog için yazı yazmaya ancak fırsat buldum. Ama bu arada tabi ki boş durmadım. Sizlerin ve özellikle de kız çocuk annesi iseniz yapmak

isteyebileceğiniz bu tığ işi çantayı hazırladım. Aslında benim amacım yapım aşamaları ile birlikte yazı haline getirip kendin yap kısmında paylaşmaktı. Öyle bir dalmışım ki baktım çanta bitmiş:). Yada biraz tembellik mi yaptım ne. İşin heyecanına dalınca unutuveriyorum aslında. Monster High bebeklerinden daha önce bahsetmiştim. Bunlarla ilgili ahşap boyama kutu ve birde keçeden kızımın çizmiş olduğu bir resmi bebek yapıp paylaşmıştım. Gerçekten de bu karakteri beş ile dokuz yaş arasındaki kız çocukları çok seviyor. Bu çantayı da yine kızım için yaptım. İçine bebeklerimizi koyup anneanneye taşıyoruz. İzin versem okula da onla gitmek istiyor.Kuru kafa ve pati kısımlarını keçeden yaptım. İç kısmını da astarlı yaptım. Fazla yük koyunca esnemesin diye hemde daha şık oldu. Sapını çift kat ördüm daha iyi oldu. Yapmak isteyen anneler olursa sorularınızı yorum kısmına bırakırsanız ilk fırsatta cevaplamaya çalışacağım.

Kucak dolusu sevgiler.
Küçük şeylerin büyük mutluluklar getirmesi dileği ile hoşçakalın.

14 yorum:

  1. cantada ipin markası ne kadar ip gidiyor bilgilendirirmisiniz rica etsem tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      İp olarak Nako Pırlanta kullandım. Her bir renkten iki ye yakın gidiyor. Yarımşar yumak civarında da artıyor.

      Sil
  2. bilginiz için tşkler cantanın tabanını daire olarakmmı başladınız yoksa dikdörtgen olarakmı

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim. Daire olarak başladım. Eğer takıldığınız bir şey olursa yine sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. merhaba daireyi kac sıra ördünüz yanlardanmı artırdınız askıları nasıl ördünüz kusura bakmayın soruyorum ama örerken takılmak istemiyorum tşkler zaman ayırıp bana yanıt verdigiz için ne kadar tşk etsem azdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar merhaba, Vaktim olsaydı bu çantayı şema haline getirmeyi planlıyordum. Ama kısmet olmadı. Yapılışını çok soran oluyor. Daire kısmını 16 sıra ördüm. ikili trabzan olarak. Daire kısmı bitince dış kısımdan yani BLO dediğimiz şekilde sadece ilmeğin arka kısmına tığı takarak ördüm. Taban kısmı daha güzel otursun diye bunu yaptım. Bu sıra bitince pembe ipliğe gelene kadar hiç artırmadan yine ikili trabzan şeklinde 20 sıra ördüm. İkili trabzan üçlüye göre daha sık olduğu için çantanın dik durmasını sağlıyor.Pembe kısmını ise üçlü trabzan olarak 15 sıra ağız kısmına kadar ördüm. Ağız kısmında ise 10 ilmekte bir içten kesip sığ iğne yaptım, sonra hiç kesmeden beş sıra daha sık iğne ördüm. Ben ağız kısmının biraz daha dar olmasını istediğim için eksiltme işlemini yaptım. Kolay gelsin.

      Sil
  5. merhaba rica etsem cantanın sapını nasıl yaptınız tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar merhaba,
      Çantanın sapı sık iğnenin üstüne 20 tane sık iğne yaptım. 12 sıra git gel şeklinde ördüm. 12.sıra sonunda daire şeklinde birleştirip boru şeklinde örmeye devam ettim. Yani git gel şeklinde değil. Bu şekilde olunca sonradan iki kat olması için dikmek zorunda kalmadım.Tek kat çanta sapı esniyor iyi durmuyor. Bunu belli ölçüye gelene kadar yaptım. Daha sonra çantayı ikiye katlayıp tam karşısına da aynı işlemi yapıp diğeri kadar örüp iki ucu birleştirdim. Cep ve keçe kısımlarını yapıp astarını diktim. En son astarı yaparsanız iç kısımları temiz oluyor. Daha sonra da 20 ilmek sık iğnenin açık kısmını da boru şeklinde dikip bitirdim. Umarım anlaşılmıştır. Sevgili Çiğdem Hanım çantanın bitmiş halini çok merak ediyorum...Birlikte yapalım kısmında resmini paylaşabiliriz. Sevgilerimle.

      Sil
  6. tşk ederim inşallah bitirebilirsem parlaşırım sizinki kadar güzel olurmu bilemem sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. merhaba kurukafa cıkartmasını nasıl yaptınız rica etsem yanıtlarmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google arama motoruna monster high figür yazınca çıkıyor. İstediğiniz ölçüde yazıcıdan çıktı alıp keçe ile çalışabilirsiniz. Cep kısmındaki kedi patisini de aynı şekilde yaptım. Astarı dikmeden keçeyi dikerseniz daha iyi olur. Kolay gelsin. Sonucu merakla bekliyorum:)

      Sil
    2. yardımlarınız için cok tşklerr

      Sil
  8. I just stood in line to see what he looked like. CogniQ And I got up there, he asked me if I wanted a ball, and I said `no, and I walked away.
    hey and thanks for this interesting article. I can understand your position. Nice blog, and this has been very enlightening for me. thanks again.http://www.healthcaresdiscussion.com/is-cogniq-scam-or-fake/


    YanıtlaSil